Brussel conferentie 2021 over ouderschapsopties
die beschikbaar zijn voor Europese homomannen


6-7 november 2021


Event Home
Aanmelden
Sprekers
Programma
Afspraak maken


Two half-day interactive virtual parenting program
20+ Gay Parenting Services Exhibitors
Twenty "meet the sponsor" breakout sessions
Panel on insurance and budgeting
Consultations available with clinics and agencies
Medical, psychological, and legal experts
Unbiased information & resources focused on surrogacy solutions

Op 6-7 november 2021 vindt de grootste en meest complete conferentie bestemd voor homo mannen die een kinderwens hebben weer plaats in Brussel!

Stacks Image 137392
English
Français
Deutsch
Nederlands
MHB werkt wederom samen met verschillende Europese partners om ook in 2021 de meest complete conferentie over ouderschap aan te bieden. Deze zesde editie van de Brusselse Conferentie zal zich wederom focussen op het geven van onafhankelijk advies met betrekking tot draagmoederschap in de VS en Canada, en tevens adoptie vanuit de VS. Dit jaar zal er dieper ingegaan worden op medische en financiële aspecten, met daarnaast een nog grotere lijst met dienstverleners, zoals draagmoederschap bureaus en IVF klinieken, dan voorgaande jaren.

Naast advies en informatie over de verschillende opties omtrent ouderschap buiten Europa, we dieper in op ethiek rondom draagmoederschap en de alsmaar verder ontwikkelende visie rondom dit onderwerp vanuit een aantal grote Europese groeperingen voor roze ouderschap. We also offer in parallel the Advocacy & Research Forum, for those who are interested to further discuss and influence social, ethical, legal and empirical aspects of surrogacy and LGBT parenting (participation requires RSVP).

De meeste homo mannen met een kinderwens ondervinden grote obstakels op het gebied van wetgeving, cultuur en financiële middelen. Met inmiddels meer dan 11.000 huidige en toekomstige homo ouders wereldwijd is de non-profit organisatie Men Having Babies (MHB) toegewijd tot het helpen van homo mannen om een gezin te stichten. De opbrengsten uit sponsoring komen ten goede aan de Gay Parenting Assistance Program (GPAP) en zijn bestemd voor toekomstige Europese ouders die via draagmoederschap of adoptie hun kinderwens willen realiseren.


Wanneer
6-7 november, 2021

Waar
The Hotel
Boulevard de Waterloo 38, 1000
Brussels | Belgium
+32-2-5041111
Bezoekers van de conferentie komen in aanmerking voor een speciale groepskorting in het The Hotel.

Wie
De conferentie wordt georganiseerd door homo-ouderschapsorganisaties, maar ondanks dat zijn heterostellen van harte welkom en er zal voor hen ook voldoende nuttige informatie verstrekt worden.
Registratie
The early bird advance cost is €55 per person (instead of €65 starting October 23rd, and €75 at the door) for prospective parents (discount available to members of MHB, APGL, Homoparentalités, Meer dan Gewenst, VFLLD and SGD).

We raden het u ten zeerste aan om u vooraf te registeren, gezien de kans groot is dat deze uitverkocht zal zijn.

Vertaling
De conferentie zal voornamelijk Engelstalig zijn en er zijn audiogidsen beschikbaar in de talen Frans, Nederlands en Duits.
Aanmelden!

Informatie over volksgezondheid en veiligheid
Om een ​​zo veilig mogelijke conferentie te garanderen, is het ons beleid dat presentatoren, personeel en aanwezigen volledig gevaccineerd zijn. Degenen die vrijgesteld van vaccinatie zijn, dienen uiterlijk 72 uur voor aanvang van het evenement een negatieve COVID-19-testbewijs te overleggen. Deelnemers krijgen vooraf een link om documentatie over hun status te uploaden om het incheckproces te optimaliseren.
Op basis van de heersende maatregelen op het gebied van de volksgezondheid kan van deelnemers worden verlangd dat ze aanvullende veiligheidsprotocollen volgen, waaronder het dragen van een goedgekeurd mond/neusmasker. Ons volledige COVID-19-beleid hier worden bekeken.

Geschiktheid voor GPAP
Deelname aan dit evenement zal voldoen aan de conferentievereiste om in aanmerking te komen voor GPAP Stage II-aanvragen.

Privé Consulten
Bezoekers van de conferentie kunnen op zaterdag of zondag ook privé consulten aanvragen bij klinieken en draagmoederschapsbureaus die aanwezig zijn op de conferentie in Brussel (vinden ook plaats in het The Hotel).
Afspraak maken!


Agenda in het kort


Vrijdag, 5 november:
Zaterdag 6 november:
 • 8:15-9:00: Registratie
 • 9:00-9:30: Overzicht van ouderschapsopties die beschikbaar zijn voor Europese homo mannen, inclusief de VS, Canada en andere internationale bestemmingen
 • 9:30-10:30: Plan je ouderschapsreis  - de grootste juridische, medische en financiële overwegingen 
 • 10:30-11:00: Koffie pauze
 • 11:00-11:30: Vergelijkend Panel: Draagmoederschap in Canada en de VS
 • 11:30-12:00: Gids voor beginners: Financiële middelen en ondersteuning bij draagmoederschap
 • 12:00-12:30: V&A sessie: Het Gay Parenting Assistance Program (GPAP) en het Membership Benefits Program (MBP)
 • 12:30-12:45: Overwegingen bij Eiceldonatie: lokaliseren en selecteren van eiceldonoren
 • 12:45-14:00:  Lunch en informatiebeurs (stands vanuit draagmoederschapsbureaus, klinieken, advocaten en organisaties) (gesponsord door Worldwide Surrogacy).
 • 14:00-16:00: Breakout sessies - maak kennis met verschillende draagmoederschap- en adoptiebureaus
 • 16:00-17:00: Informatiebeurs en koffie pauze (gesponsord door San Diego Fertility Center).
 • 17:00-18:00: Een bewuste blik op draagmoederschapPsychologische en Ethische aspecten
 • 18:00-19:00: Persoonlijke verhalen panel  - Verschillende draagmoeders en Europese homo ouders vertellen hun persoonlijke verhaal (gesponsord door Surro Connections).
 • 19:00: Happy Hour voor ouders / toekomstige ouders
Zondag 7 november:

 • 8:15-9:00: Registratie
 • 9:00-10:00: Expert panel: Medische aspecten rondom draagmoederschap
 • 10:30 - 10:45: Koffie pauze
 • 10:45-11:45: Expert panel: Verzekerings- en budgetteringsproblemen (gesponsord door ART Risk Financial and Insurance Solutions)
 • 11:45-13:00Land-specifieke expert panels: lokale en juridische experts uit de VS en ervaringsdeskundigen over advies rondom draagmoederschap voor wensouders uit Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en overige Europese landen (o.a. Groot Brittannië, Ierland, Spanje, Italië en Zwitserland)


Highlights from last year
PLATINUM SPONSORS


GOLD SPONSORS

SILVER SPONSORS

BRONZE SPONSORS
 • ART Risk_230x80
 • International Fertility Law_230x80
 • Canadian Surrogacy Options_230x80
 • International Fertility Insurance_230x80
 • Fertility Law Canada_230x80
 • L.A. Surrogacy & L.A. Egg Donors_230x80

Samenwerkende organisaties/partijen